Benodigdheden
Dutch Oven of BBQ (bereidingstijd 8-10u, geen bouillon)
Ingrediënten:
- 1 kilo Waterbuffel Chuck
- 2 witte uien, in ringen gesneden
- 1 1/2 liter water
- 1 1/2 runder bouillonblokjes
- 2 grote tomaten, fijn gesneden
- 200 milliliter appelazijn
- 1 eetlepel tabasco
- 2 steranijs
- 3 kardamon peulen
- Rub
- 2 eetlepels zwarte peper
- 2 eetlepels grof zout
- 2 theelepels knoflookgranulaat
- 1 1/2 theelepel karwijzaad
- 1/2 komijnzaad
- 1 grote eetlepel (riet)suiker
- 1/2 eetlepel uienpoeder
- 2 theelepels cayennepeper
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels mosterd
Recept Pulled Waterbuffel
Voorbereiding van de pulled Waterbuffel:
Meng voor de rub de peper, zout, knoflookgranulaat, karwijzaad en het komijnzaad en vijzel dit tot een fijne rub. Voeg hieraan het (riet)suiker, uienpoeder, cayennepeper, kaneel en de paprikapoeder toe.
Smeer je Waterbuffel Chuck in met de mosterd. Het zuur van de mosterd breekt de vezels van het vlees af en dit zorgt ervoor dat je vlees extra mals zal worden. En strooi vervolgens de rub over het vlees en verdeel dit evenredig.
Bereiding van de pulled Waterbuffel:
Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van +/- 120ºC. En voeg een rookblokje toe aan het houtskool.
Leg het vlees op de BBQ en sluit de deksel, laat dit roken voor 2 uur. Na 2 uur wordt het vlees van de BBQ af gehaald en aan de kant gelegd.
Zet nu je Dutch oven op het rooster met dezelfde temperatuur van +/- 120ºC. Giet hierin het water met de bouillonblokjes en voeg de uien, de tomaten, appelazijn, tabasco, steranijs en de kardamon peulen toe. Laat de bouillon warm worden met de deksel op de Dutch oven.
Leg het vlees nu in het bouillon en sluit de deksel van je Dutch oven en van je BBQ voor 4 uur. Zorg voor de temperatuur van 120ºC. Prik na 4 uur in je vlees, gaat dit gemakkelijk zonder te veel druk te zetten dan is het vlees klaar.
Haal de waterbuffel uit de bouillon en laat deze zeker een half uur rusten.
Kook ondertussen de bouillon voor de helft in, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Pak 2 vorken en trek voorzichtig de Waterbuffel Chuck uit elkaar. Voeg wat bouillon toe om het vlees wat sappiger te maken. En serveer de pulled Waterbuffel op een (stok)broodje.