Recept Rosbuff
Haal de rosbuff 45 min voor bereiding uit de vacuümverpakking en verwarm de oven voor op 150-160 graden.
Dep zodra de rosbuff op kamertemperatuur is, het vlees droog met keukenpapier
Verwarm een pan op heet vuur en schroei de rosbuff aan alle zijden dicht.
Steek de kernthermometer midden in de rosbuff.
Plaats de rosbuff in een ovenschaal in de voorverwarmde oven.
De vuistregel is: rosbuff ongeveer 30 minuten braden per kilo vlees.
Haal de rosbuff bij een kerntemperatuur van 51-53 graden uit de oven voor een medium/rosé resultaat.
Pak de rosbuff in met aluminiumfolie en laat deze 10 min rusten.
Houdt er rekening mee dat de kerntemperatuur daardoor nog 1 à 2 graden stijgt.
Snijd na 10 min de rosbuff in dunne plakken van maximaal 0,5 cm dik en
EET SMAKELIJK!!