Benodigdheden

  • Picanha
  • Zout
  • Peper
  • BBQ
  • Aluminiumfolie

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Bestel een Picanha

Recept Waterbuffel Picanha

BBQ
Haal de Picanha 45 min voordat hij op de BBQ gaat uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Snij eventueel de wat dikkere delen vet van de Picanha zodat deze overal even dik zijn. Snij vervolgens een ruitpatroon in de vetlaag. 
Kruid de Picanha naar smaak met zout en peper en leg hem op de BBQ met de vetzijde naar boven gericht.
Laat de picanha indirect garen tot een kerntemperatuur van 48-50ºC.
Als de gewenste kerntemperatuur is bereikt kunt u de Picanha in aluminiumfolie en laten rusten.
Stook de BBQ op (Het vuurbed moet minstens 2 x het oppervlak zijn van de Picanha) en haal vervolgens de Picanha uit de aluminiumfolie en leg deze op de hete BBQ. Sluit de deksel en check om de 1 a 2 minuten of de Picanha klaar is.